top of page
MVS_6270.jpg

Tips voor een zwangerschaps fotoshoot

Welkom op mijn blog!

De plek waar ik jou graag wil informeren en inspireren


Wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Ik ben Maaike en ik wil deze ruimte gebruiken om mijn verhalen met jullie te delen. Laten we beginnen bij het begin: hoe mijn avontuur in de wereld van fotografie begon.


Soms zijn er momenten in het leven waarin je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt. Momenten waarop je jezelf afvraagt: "Is dit alles?" Dat gevoel had ik lange tijd met mijn baan. Jarenlang werkte ik bij een internationale bank, wat op zich prima was, maar toch ontbrak er iets in mijn leven. Wat bleek? Ik had behoefte aan creativiteit.


Fotografie trok mij altijd enorm aan. Als kind herinner ik me hoe mijn vader foto's maakte en ze zelf ontwikkelde in zijn doka. Het was magisch om te zien hoe een vel papier in een bakje met vloeistof veranderde in een foto die ik had genomen. Ik begon zelf ook met fotograferen, maar tijdens mijn studententijd werd ik opgeslokt door allerlei andere bezigheden, en voor ik het wist, was fotografie naar de achtergrond verdwenen. Toch bleef ik gefascineerd door licht.


Maaike van Schothorst


Op zomeravonden keek ik naar de prachtige patronen die de zon op de muur wierp. Op vakanties in Frankrijk bewonderde ik de warme gloed van de ondergaande zon op de huizen in pittoreske dorpjes. En wanneer ik door tijdschriften bladerde, kon ik urenlang staren naar adembenemende foto's en dacht ik altijd: "Hoe geweldig zou het zijn als ik zulke beelden kon creëren?"

Kortom, fotografie heeft me nooit echt losgelaten.

Maaike van Schothorst fotografie

En zo ontstond Maaike van Schothorst Fotografie


Enkele jaren geleden kreeg ik meer rust in mijn leven en daarmee ook de kans om naast mijn baan weer met fotografie aan de slag te gaan. Ik kocht een camera, volgde verschillende cursussen en zo ontstond Maaike van Schothorst Fotografie. Het was een droom die werkelijkheid werd. Het is echt een genot om zwangerschapsshoots en leuke familieshoots te doen, en om de ontroerende verhalen van mensen vast te leggen.


Maar ik blijf lekker dromen


Maar ik blijf dromen, want mijn volgende stap is om bruiloften te fotograferen. Momenteel ben ik druk bezig met een cursus bruidsfotografie. Ik wil alle ins en outs leren om straks de prachtigste bruiloften te kunnen vastleggen.

Maar op dit moment geniet ik enorm van de reacties na afloop van mijn fotoshoots. Het is zo bijzonder om te zien hoe gelukkig je mensen kunt maken met een paar prachtige foto's van kostbare momenten. Dat raakt me diep, en het is een voorrecht om dat te mogen doen!Heb jij ook verborgen passies of dromen?


Hebben jullie ook dromen? Ga ze vooral achterna!


Hebben jullie nog verborgen passies of dromen? Ga vooral de dingen doen die je leuk vindt. Waar je energie uit haald! En begin met een klein stapje,... Maar een droom kan ook werkelijkheid worden, als je er maar in geloofd. Vind je het leuk om met mij daarover te sparren? Super leuk! Je k


an mij altijd een berichtje sturen.


Liefs Maaike


Comments


bottom of page